Västkustens IF-båtklubb, förkortat VIF, är en regional avdelning inom Svenska IF-båtförbundet.

Vi har som målsättning att främja segling med IF-båt och att verka för att intresset för båttypen bibehålls.

Är du intresserad av kappsegling så kan du delta i VIF-cupen som är en serie regattor som tillsammans utgör västkustmästerskap för IF-båtar. Sju seglingar brukar ingå i cupen varav de fem bästa resultaten räknas.

Om du vill kappsegla under litet enklare former rekommenderar vi Långedrags SS kappseglingar för IF-båtar på tisdagskvällar (Här hittar du Långedrags Segelsällskap). Seglingarna äger rum fem tisdagskvällar under våren och hösten på korta banor utanför Långedrag, och det seglas med spinnaker.

Om du är nybörjare eller inte har möjlighet att segla i egen båt finns det stora möjligheter att lära sig kappseglingens grunder genom att gasta i någon annans IF-båt. Om intresse för spinnakerkurs finns, kontakta styrelsen.

Om du inte är intresserad av kappsegling så har ändå VIF mycket att erbjuda dig som seglar IF-båt. Via klubben kan du få råd och tips om allt som rör din IF-båt.

Det stora antalet IF-båtar i Sverige (ca 1900 st) gör att det finns en stor marknad för begagnade segel, tillbehör mm. Vi hjälper också till med att förmedla kontakter vid köp eller försäljning.

Under vintersäsongen brukar VIF även arrangera träffar eller studiebesök - Exempelvis besök hos segelmakare eller båttillbehörsbutiker, eller föredrag av kända seglarprofiler mm

Bli medlem !

Vill du veta mer:

  • Ordförande: Fredrik Hansson    0763-988863
  • LSS-kontakt: Göran Ejdeling     031-288022