Det är dags igen. Tjörns Segelsällskap har ännu en gång fått förtroendet att arrangera SM för IF-båtar. Alla IF-båtseglare är välkomna till seglingarna på vattnen utanför Skärhamn mellan den 6 och 9 juli.

Inbjudan och lista över anmälda båtar hittar du på Tjörns Segelsällskap

Målet är att över tjugo båtar ska delta. Så vi önskar att många anmäler sig så tidigt som möjligt så det syns att vi är på hugget. Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den..

Anmälningsavgiften, 2000 kr, behöver inte betalas direkt men senast den 1 juni. I avgiften ingår hamnplats från 6 juli till och med 10 juli. ”After Sail” med möjlighet till enklare förtäring kommer att ordnas i vårt fina klubbhus.

Medvind4 2015 small

 

 

Som vanligt vid den här tiden på året, kommer ett nytt fullmatat nummer av Medvind som en litet för tidig julklapp. Vi har även denna gång fått till ett fullspäckat och läsvärt nummer. I Sverige kan våra medlemmar förvänta sig att få numret i vecka 51. Övriga får vänta litet längre, några dagar till för övriga europeer och kanske ytterligare någon vecka för de som finns på andra kontinenter.

Kappseglingsomrde 2016 4111

 

 

 

 

Nästa års SM 2016 ska arrangeras av Tjörns SS i Skärhamn mellan 6 - 9 juli.

Upplägget blir som vanligt:

- besiktningskontroll, tune up och invigning på onsdagen
- tävlingar för SM-tecknet torsdag fredag och lördag

Det är andra gången som klubben arrangerar SM för IF-båt. Förra gången var år 2012.

SWE1489 MG 6418M1

 

 

Skeppare Peter Berg med besättning Olof Johnsson och Magnus Lindqvist från Långedrags segelsällskap ledde kanppt inför sista dagens seglingar. Besättningen höll för trycket, seglade bättre än konkurrenterna och säkrade segern med sin IF-båt SWE 1489. Stort GRATTIS!!          

På andra plats kom skeppare Joop Somhorst med besättning Håkan Persson och Göran Ejdeling från samma klubb med IF-båten SWE 1702.  Tredjeplatsen kneps av skeppare Fredrik Hansson med besättning Mattias Alm och Malin Källström från Björlanda Kile segelsällskap med IF-båten SWE 507.

Den fullständiga resultatlistan finner du här.

Väl seglat alla deltagare !!

Ett stort tack till alla som hjälpt till att ordna ett trevligt IF-båt-SM !!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Foto: Björn Hedin